Sidor

tisdag, juni 30, 2009

Sj(lö)Ch Blackereds King (Gandalf) ...

... Tränar inför hösten .. Vi har bestämt att inte hasta med omröntgen. En jaktsäsong till blir det först. Gandalf fick ju som känt A på ena höften och C på den andra .. Vi blev rekommenderade att röntga om honom, eftersom det var så marginellt _ och att han, vad vi vet idag, inte var färdigväxt då HD röntgen togs i fjol höst. Vad nu resultatet blir, så är han ändå vår underbara jakthund och kälgris:) Men visst vore det roligt för rasen om han blir friröntgad och får en kull eller två efter sig såsmåningom .. Men det är inte brått .. Och säkerligen kommer flera i hans kull att bli SjCh efterhand. Vi har starka indikationer på att ett par bröder kommer gå några jaktprov i höst:)

2 kommentarer:

  1. träningen är i full gång här också...synd att de ska vara så hin håle varmt bara...även på kvällarna, och Rex hatar verkligen vatten....så det blir nattliga cykelturer nu mera...;P

    SvaraRadera
  2. Jag vet ju inte ... men jag TROR att det går att få Rex också att simma.
    Börja med att ro bara en liten bit ut och lämpa ut honom i vattnet. Jag tror inte att han får panik, han har ju ett starkt psyke.
    Gandalf började simma med Cocker som du vet, men numera ror vi ut honom några hundar meter på sjön sen lämpar vi i honom och han simmar så fint iland:) Han hoppar i båten själv numera, men inte ur .. (det här gör vi flera gånger under kvällen .. fin intervallträning ..)
    Jag höll på att knäcka ballorna på Gandalf senast .. Skulle lämpa ur honom ur båten och han fick båtkanten mellan benen ..(!) Tobbe blev alldeles tagen av det hela, men det gick bra .. :D

    SvaraRadera