Sidor

tisdag, oktober 13, 2009

Måndagen ..

Ja, måndagens resultat var inte mycket att hänga i julgranen .. om då resultat endast är skjutet djur ..

Första såten var tom på älg .. det berörde då inte Gandalf som skällde av hjärtans lust .. på passkytterna .. ! Ibland glömmer vi hur ung och orutinerad han är den godaste Gandalfen:)

Nåväl, andra såten .. då small det igång! Gandalf skällde älg! Det var bara det (som alltid ...) att älgarna stod i det tätaste snåret i mannaminne .. (ingen som gallrar denna skogen?) ..

Två ekipage fanns det med ungefär femti meter emellan .. Gandalf hade svårt att välja så han skällde ömsom på det ena ekipaget .. sen for han och skällde på det andra .. så höll han på i en dryg halvtimme, tills det blev en kraftig stötning (vem stötte??) .. det for djur korsan och tvärsan .. Cecilia hade ko med dubbelkalv nära, men inget bra skottläge.
Gandalf for efter gallko och kviga .. Tyvärr ropade passaren (en ny stjärna ..han såg dom visst på håll .. ) att det var ko och kalv .. nästa man tordes inte skjuta kon..
Gandalf for efter, men bröt vid krondiket och kom tillbaka till Tobbe (duktigt Gandalfen!) ..
Så kontentan av måndagen var .. En ganska fin jaktdag, kyligt i luften men ingen frost på backen .. djur fanns och hunden fungerade:) Så kan man välja att se det:)

Då Tobbe och Cecilia kom hem, bar det iväg och hämta 85kg oxkalv som vi hade lämnat till styckning i söndags .. Dålig tajming med slaktningen .. men gött kött:)  I såna lägen är det gott att ha föräldrar/svärföräldrar.. de kom ..
Gubbarna malde kött och vi fruentimmer packade .. det är något visst med trötta älgjaktsgubbar i långkalsonger som mal kött :D 

Det blev bog och högrev med ben .. fina stekar av bakdelen .. kalvkotletter och färs .. två små delikata filéer ... och ben till hundarna:) Gött när oxköttet är i box så att säga:) Fast det var kanske inte den optimala bilden av älgjaktens första dag ...
Efter allt packeterande var vi ganska slut allihopa .. det blev en kort fikastund innan svärföräldrarna for hem och vi däckade för natten..
Raija är fortfarande sjuk och febrig. Nu måste det vända snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar