Sidor

fredag, november 19, 2010

Snart december..

Nu verkar tiden riktigt sätta raketfart!
Möjligen är det att man vill göra så mycket som möjligt på dygnets ljusa timmar.. Möjligen också att vi är trötta som strumpor på kvällarna, det är inte onormalt att det är släckt och tyst hos oss redan vid tio på kvällen.

Således rinner dagar och nätter iväg.. snart är det jultider.

Sist söndag, den 14 november, hade vi en riktigt trevlig dag på skogen igen. Vi tog med både Gandalf och Gry, de fick gå halva såten var.
Gandalf var riktigt sugen, och vi såg nog att han inte tänkt ge sig innan han fått upp älg. Så gick det också, han fick upp på dryga åtta hundra meter och skällde älg i drygt fyra timmar. Det roliga var att han kom på inkallning från ganska långt avstånd. Ja, han inte bara kom, han sprang tillbaka till Husse, inte dåligt.

Vestfold elghundklubb avlyste deras två dagars prov som skulle gått av stapeln igår och idag. De hade fått alldeles för mycket snö, uppemot 30 cm på sina ställen i höjderna. Mildväder och sedan kallväder, gjorde förhållandena alldeles för tuffa för hundarna.
Tråkigt var det, eftersom vi hade anmält oss i år igen, men inget att göra mot vädrets makter. Så får vi åka tillbaka nästa år istället. Det är en mycket trevlig miljö i Vestfold elghundklubb, med fantastisk trevliga människor och fina arrangemang.

Vi får se om det kan bli ett par jaktprov här hemma istället, som plåster på såret. Jaktprov är en riktigt trevlig händelse, så även med våra domare här i Bergslagen.

Nu har det inte varit så mycket till skogen den här veckan. Även om Matte i huset har några lediga dagar, så kan inte alla användas i skogen. Hushållet kräver lite närvaro ibland.

Dock blir det långa promenader i dragsele med ystra unghundar. Vissa säger att det inte gör något från eller till med ett par åttakilometersronder om dagen för muskelbyggande, men vi menar att det gör stor skillnad.
Hundarna får dra i sina selar allt vad de orkar, Matte behöver bara röra benen :)

En kalv har vi kvar på licensen att skjuta för unghunden Gry om tillfälle ges. De jakterna planeras nu, tillsammans med några skyttar från laget.

Så får vi nu se vad som dyker upp av trevliga händelser innan jakterna är slut i början på mars. Vi har ju en stövare också som skall luftas på några jakter.
Apropå harjakt så fick vi en riktigt rolig länk från Håkan i Sveg. Tack Håkan, vi fick oss ett gott skratt :)
Ha tålamod medan filmen laddas ..  
http://www.videoita.fi/video.php?id=492

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar