Sidor

onsdag, november 10, 2010

Söndagsreferat och första snöfallet

Vi hade en trevlig heldag i skogen i söndags.
Nog kunde den varit mera lyckad, det vill säga älgkontakt för Gry:s del, men så blev det inte.

Då vi i tidig morgon åkte ut till markerna, såg vi ko, kalv och tjur som korsade vägen och var på väg in i den såt vi tänkt gå med Gry.

Nu låg inte vinden sådär optimalt som vi önskade, men gott nog för att vi tyckte det var värt att prova om hon kunde söka ut och hitta själv, utan att vi satte henne på spårena efter  djuren.
Det är just det vi jobbar med nu. Att träna sök och atter sök.
Nog sökte Gry ut alltid, men inte riktigt som vi tänkt oss. Vi fick tillslut leta upp henne en dryg kilometer åt fel håll. Hon hade kommit fram till väg och antagligen blivit vilsen och börjat följa vägen.

Nåväl, det var bara att traska tillbaka till utgångspunkten och börja på från början.
Yster unghund med lekfullhet i största mått, försvann återigen och var borta i dryga fyrtio minuter, inte lika långt ut på pejlen den här gången, men dock i full speed.
Vi gjorde upp eld och kokade oss kaffe, skar några fläskskivor och grillade över öppen eld. En matglad unghund kom och gjorde oss sällskap.

Resten av dagen blev kortare sökturer och älgarna från morgonen hittades inte. Vi hade hoppats att hon skulle sprungit på spåren, eller tagit dem på vinden självmant en bit från oss. Vi lyckades inte med det, men det kommer flera gånger.

Gårdagen bjöd på första snöfallet här över Värmland. I vanlig ordning spåddes nästan domedagen i oväderskategori i kvällstidningarna .. och så kom det ett helt vanligt vinterföre, inget mera eller mindre.
Kvällarna blev lite ljusare nu med snön, det känns skönt. Det är ändå mycket korta ljusa timmar till förfogande nu. Det gäller att gå ut så snabbt man kommer hem från jobbet, för att få en hundpromenad i någorlunda ljus...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar