Sidor

torsdag, mars 12, 2009

Ledhundskurs

Det skall bli riktigt intressant i början på maj, då skall vi iväg på ledhundskurs. Vi har haft sån tur att vi fick tillskickat oss en riktigt fin DVD i ämnet; "Bandhunden, den lydløse elgjegeren", där bl.a förra ordföranden i NEKF, Oddbjørn Skauerud deltar med tips och råd (Tusen tack, Geir och Line!) Vi kan inte annat än att bli imponerade av hundarna i filmen .. vem av våra hundar skulle överhuvudtaget bete sig så lugnt och fint i linan .. ? Att utbilda en ledhund kräver engagemang, helt klart är föraren viktigare än vid löshundsjakt. Man är aktivt med på ett helt annat vis, man kan säga att det är som pyrsch jakt, fast med hund:) Har någon med erfarenhet lust att komma med tips och råd, tar vi emot det med tack!

4 kommentarer:

  1. Den dvd-en er veldig god. Jeg trenger flere slike tips.

    Vi har lykkes godt med Embla som bandhund og hun er blitt er meget sikker etter hvert. For en nybegynner er slike filmer meget nyttige....

    Min erfaring er bandhundturer med med erfarne jegere som turkompiser er meget lærerike.

    SvaraRadera
  2. Jag håller med, det är bra att man kan se saker och ting på en sådan film, ett fint komplement till all teori:)

    Turkompisar som är erfarna bandhundsfolk finns det nog tyvärr inte, vad vi vet, häromkring.Vi får nog kanske över gränsen en bit för att hitta någon.
    Men det skall iallafall bli intressant med kursen:)
    Mvh Ellinor

    SvaraRadera
  3. Jeg tror du vil synes bandhundkurs er interessant, det er en utfordrende jaktform. Lykke til, og blogg gjerne om det etterpå ;o)

    SvaraRadera
  4. Den filmen er meget bra, jeg har den selv.

    Mye å lære :)

    Jeg har også bandhund!

    SvaraRadera