Sidor

onsdag, mars 25, 2009

Rätten till Allemansrätten ..

Jag knycker oförbehållsamt denna titeln från min käre "hundbrodershusse" Pessimistkonsulten. Det skall bli riktigt intressant att se vad som kommer ut av LRF:s motion till regionstämman angående bärplockningen och allemansrätten. Efter några jakthöster norrut, kan vi endast skriva under på att det vimlar av bärplockare under pågående jakt. Visst, de flesta vi har varit i kontakt med är mycket hövliga och frågar om de får plocka etc .. men man kan inte komma ifrån att de förstör jakten. I tillägg handlar det om dåliga löner, dåliga boendeförhållanden och Gud vet vad.. Men först och främst, vad jag anser, jakträtten på den egna marken. Det finns en tydlig lagstiftning som säger att jakträtten står över allemansrätten. Det är på tiden och på sin plats att få detta faställt en gång för alla.

2 kommentarer:

  1. Ja, vi har sett vrimmelen av bærplukkere der norrut vi også. Og venter spent på når de svenske plukkerne deler sin idé med sine norske likemenn. For det varer vel ikke lenge før det vrimler av dem her også, men enn så lenge har de ikke kommet på det, ikke i vår del av Trøndelag i hvertfall. Kanskje norske utbetalinger er så store at de ikke gidder ;o)?

    Og jeg tror den norske allemannsretten stikker så dypt at grunneiere ikke har noe de skal ha sagt. Ett politisk parti vil ha allemannsrett til jakten også, de går ut med annonser om det. Det er et typisk city-parti, skal tro om deres velger kommer å pleier den samme grunnen utenom jakta? De vet ikke hva de snakker om, asfalttråkkerne.

    SvaraRadera
  2. Nå lærte jeg et nytt ord ... asfalttråkker :DD fint ord!

    SvaraRadera