Sidor

onsdag, april 22, 2009

Social tillvaro ..

I dag kom inbjudan till ledhundskursen den åttonde och nionde maj. Det skall bli riktigt intressant och inte minst roligt att få träffa alla kursdeltagare och instruktörer. Matte i huset kan inte tänka sig någon bättre födelsedag än en grillafton med älghundsmänniskor av ymse slag:) En ny vri på inbjudan kan tyckas, där det stod; Gillafton och social tillvaro:D Låter gött det! Annars kommer det inom kort en del förändringar i vår hundhållning. Vi har varit tvungna att ta en diskussion och omvärderat endel saker. Matte i huset skall påbörja utbildning inom kort, det kräver en del arbete. Framtiden får visa hur det hela löser sig. Prio ett blir att bygga till hundgåren med ytterligare två mindra enskillda gårdar och hus. Vi behöver skilja två av tikarna åt, innan de brakar ihop på allvar. Problemet är att en av tikarna inte gillar att vara åtskilt från de andra .. under tre dagar nu så har det varit ylande i samband med ensamträning under korta stunder .. Vi hoppas att det går över, om inte så får vi omvärdera situationen en gång till. Resan till Finland planeras för fullt. Det blir några samtal mellan Klässbol och Rättvik:) Vi skall snart skicka iväg ansökan till Jordbruksverket, det gäller att vara i tid med alla söknader. Matte i huset är en smula nervös över tanken att åka ett litet privatplan till Finland .. men som Husse i huset sade; ner kommer du alltid .. Tack Tobbe för supporten! Till helgen är det årsmöte i SÄK. För första gången på flera år, väljer vi att stanna hemma. Vi har endel att planera och göra inför sommarens bravader, pengarna skall räcka både till Vita älghundsklubbens årsmöte i Junsele, Rättviksutställningen och Finlandsresan. Hade bara önskat att få åka en sväng inom Mats, Marie och Lisa i Rossön .. tiden får visa om vi lyckas med den planeringen .. Vi vill så gärna visa upp Gry förstås:)

2 kommentarer:

  1. Daniel Och Rexapril 23, 2009

    dom har säkert fallskärmar ombord! ;) haha!!

    följer Gry med till Rättvik måntro? Skulle vara kul och träffa henne!

    Vad är de för kurs som ni skall gå med Gandalf då??

    SvaraRadera
  2. Överlever vi färden så kommer vi nog till Rättvik och Gry blir högst sannsynligen med, men får vistas i stugan medan vi kollar på utställningen:) Vi hoppas ju givetvis på besök i stugan under valfri kväll:)

    Det är ledhundskurs vi skall gå med Gandalf .. skall bli riktigt spännande, men de senaste dagarna har visat att det är svårt för honom att hålla tyst när vi kommer nära älgen ... !

    SvaraRadera