Sidor

tisdag, oktober 12, 2010

Älgjakten är igång!

Så har vi kommit till tisdagen och älgjaktens andra dag.
Det är Husse i huset som jagar de här dagarna, medan Matte i huset får vänta till torsdag innan hennes jaktlag drar igång jakten.
Ganska fin planering egentligen, för med att varva hundarna, blir de lagom mycket använda och håller förhoppningsvis hela veckan ut.

Måndagen började bra med direkt upptag vid första släppet. Nog gick det snabbt undan till en början, men Gandalf fick broms på kvigan som avfångades av en passkytt efter ett kort arbete.

Andra såten var lika givande ur hundsynpunkt som den första, med upptag på en flock om fyra djur. Stånd och gångstånd i över två timmar innan tre av älgarna gick i sjön och simmade över. Var den fjärde försvann vet man inte, men Husse i huset mötte Gandalf på väg runt sjön och kunde koppla honom innan han for ur området som tur var.

Gry fick inte prova sig igår, det blev istället en stund vid slaktboa och återseende med en avfångad älg.
Undrar dock om hon kommer ihåg så mycket av den varan från fjolåret. Då var hon ju endast sex månader gammal. En lite försiktig påhälsning på älgen blev det, inget ivrigt raggande, utan ett ganska lugnt och nyfiket undersökande.

Njutbart tyckte hon det var att få ett älgben att gnaga på ..
Fortsättning följer ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar