Sidor

torsdag, oktober 14, 2010

Onsdagens älgjakt

Onsdagmorgon åkte Husse iväg på dagens älgjakt med två hundar i bilen ...

Nog hade det stötts och blötts kring temat att gå med gammeltiken Raija som löshund under årets jakt. Och visst hade det bestämts att i år skulle hon endast användas som bandhund, nu när hon går på trettonde året.
Efter två mornar med bedjande hundblick, reviderades beslutet och det bestämdes att Raija skulle få agera löshund i onsdagens första såt.
Jaktlagets förra hundförare skulle således gå med Raija, medan Husse i huset skulle gå med Gandalf.

Beslutet visade sig vara lyckosamt, Raija fick upptag på ko med kalv och båda hundarna var med i slutändan, Gandalf med kalven och Raija med kon, som båda sköts på pass.
Kalven hamnade i områdets krondike och en något lustig situation blev det då den skulle bärgas. Fiskeutrustning kan användas till mycket!
Cecilia, som observerade gammeltiken Raija i skogen, kunde sen berätta att hon blev smått förundrad över, med vilken snabbhet och skärpa som Raija tog sig an sin uppgift. Nog är jaktlusten en enorm drivkraft hos en åldrande jakthund!
Raija fick en varm dusch och massage då vi kom hem. Efter utfodring på hemmagjord mat, sjönk lugnet in i  två hundkroppar som fått jobba rejält under dagen ... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar