Sidor

onsdag, oktober 13, 2010

Ännu en dag ...

.. har gått av älgjaktsveckan, och i skrivande stund är det onsdagsmorgon. Husse, Cecilia och Jesper har åkt iväg till jaktmarkerna. Ny dag, nya förhoppningar!

Gårdagen bjöd inte på de stora ovationerna, det blev skjutet en tjur på morgonen, redan innan hundarna släpptes.
Inget upptag blev det under morgontimmarna, om det var älgtomt just då, eller om hunden missade är ju ibland svårt att bedöma. Man vill ju gärna tro det är älgtomt om hunden inte får upptag, men så behöver ju inte alltid vara fallet. Gandalf har utvecklats till en duktig och ganska så säker älghund, vi tror nog att älgarna dragit sig upp åt höjderna och att området faktisk var tomt.

Två mindre såter skulle gås igenom, och jaktlaget bestämde att dessa skulle sökas av med ledhundar.
Således blev det en trevlig dag för Raija, gammeltiken som nu går på trettonde året. Hon fick jobba som ledhund i den ena såten och en svarthundsblandning fick gå den andra.
Lagets förra hundförare Michael K. verkade glad att få sträcka på benen och gå en såt tillsammans med Raija. De har jagat tillsammans förut de där två :)
Det blev dock inget resultat i småsåterna, inga älgar här heller.

Det kan vara sådär lurt ibland, älgarna flyttar givetvis på sig under nattetid och även om vägar spåras av så är det inte helt lätt alltid, att veta var älgarna står.
Gandalf fick iallafall en lugnare dag under tisdagen, det blev vila för honom medan bandhundarna jobbade.
Så får man då hålla tummar och tår för att onsdagens jakt skall ge fina upplevelser och allra helst hundskall på skogen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar